Пловдивчанин получи странен фиш от общински охранител тази сутрин. Той е бил глобен с 20 лева за това, че е спрял на служебните паркоместа на ОП „Общинска охрана” в центъра на града.  Той е отишъл до колата си 8:00 часа, когато е видял, че служител на общинското звено пише глоба.  Причината – спрял на паркомясто, което е режим на служебен абонамент и то на общинската фирма.

Нашият читател се опитал да обясни, че този режим е от 8:30 до 18:30 часа, а през останалото време всеки може да паркира свободно на тях.  Охранителят обаче не бил заинтересован от думите на пловдивчанина и му казал – „На мен не ми обяснявай”.

От кадрите се вижда, че фишът е с час от 8:09 часа тази сутрин, а основанието е чл. 6 ал. 1 от Закона за движение по пътищата.  Той гласи:

„Чл. 6 Участниците в движението:

Ал. 1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка”.

Зам.-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов заяви, че ще направи проверка по случая. Ако фишът е бил издаден в разрез с наредбата ще бъде анулиран, а освен това ще изиска да се направи нов инструктаж на екипите на „Общинска охрана” за налагането на санкции при такива случаи.