19-годишният Филип Димитров от Кюстендил си направи три операции, за да стане жена. Интервенциите били направени в столична клиника. Филип вече се нарича Анджелина и скандализира Facebook пространството с фотографиите, които направи обществено достояние след операциите.

"Имам сестра, която общуваше с момичета и аз излизах с тях, придобих техния маниер и техния начин на мислене. Всичко друго имах, само ми липсваше женското тяло", споделя Анджелина. Разказва, че не се е родила транссексуален, а е придобил това усещане по-късно.

"В малък град като Кюстендил такива хора като мен са силно подигравани и затова да стана транссексуална беше изход от тази ситуация. Това, че в малкия град всичко се знае, ми помогна хората да научат какво се случва с мен и с тялото ми", казва Анджелина пред Вяра нюз.

Разчита на двама приятели в най-тежките дни. Това са Лора и Кристиян, както и сестра й Елена, с която са близнаци. Родени са след ин витро процедури.

"Много ценя и тримата и ценя тяхната подкрепа. Лично аз споделих с родителите си каква съм и първоначално реакцията не беше много добра, както можеше да се очаква. Те дори ме заведоха на психолог заради тези мои мисли. Аз обаче им обясних, че това е мое лично решение и като навърших 18 години, мечтата ми за операция стана факт", добавя Анджи.

Следват три операции в частна клиника, като те са само външно променяне на половата система. "Не мога да имам деца, това е категорично, но на мен ми е достатъчно като съблека дрехите, да видя женско тяло и това ми харесва", казва новоизлюпената кюстендилка.

Започва упорито да снима новото си тяло и да споделя снимките в социалната мрежа, като си навлича и много коментари на неодобрение.

"По-добре да си в устата на хората, отколкото в краката им", смята кюстендилката.

"Все още нямам приятел, ако си намеря, ще кажа какво се е случило. Аз се чувствам като жена, трудно е да се поддържам, но ми е приятно да го правя".

Предстои смяна на личната карта, защото по документи все още е Филип. Едно такова дело протича с родителите и свидетели, показва се документ от хирурга за потвърждаване на операцията.

"Не ме болеше, чувството е такова, както майката, като ражда, усеща болката, сякаш от мен излизаше ново тяло. След 2-3 седмици се връща към нормалния начин живот. Операциите продължиха 3-4 месеца", споделя Анджи.