"Целият ужас се разигра пред очите ми. Цяла нощ не съм спала. Касапницата е пред очите ми!", разказа пред TrafficNews.bg  млада жена, която станала неволен очевидец на садистичното убийство на куче в Кършияка.  Тя била вкъщи, когато нейното куче започнало да лае, възбудено от лая на други кучета. „Погледнах през прозореца и видях че догото и другата женска се боричка и джавкат, но не се хапеха. Момичето дърпаше догото за каишката , за да ги раздели, а джипа на мъжа беше отворен и той вървеше с брадвата към тях. Вдигна я и разсече кучето. Беше кошмарно. Не повярвах , че това се случва наистина” разказа пловдивчанката, пожелала анонимност.

В квартала , след бруталното нападение, цари неописуем страх.  Възрастен мъж , който е собственик на малко кученце и вчера е станал свидетел на цялата трагедия, днес дори не посмял да изведе любимеца си на разходка.  Стопаните на други кучета пък заобикалят отдалеч блока, пред който е станала касапницата. Плочките около блока са целите в кръв. 

Мъжът, който уби 4-годишната Нера се казва Тодор и е електротехник. Съседите са в шок от случилото се, защото не са подозирали , че той таи толкова много агресия в себе си. „Има момиченце в 4 клас и куче. Съпругата му е пианистка.  Мислехме , че е нормален човек, коментира възрастна съседка. Тодор живеел със съпругата си в жилището на родителите й , а иначе той бил от Кючук париж. Вчера, след като  TrafficNews.bg оповести случая, той се е качил на джипа си и повече  не се е прибрал, твърдят хора от блока. Репортерът ни го потърси у тях, но никой не отвори вратата, обезопасена с метална решетка. 

Съседите са категорични, че убитото куче не е било агресивно, никога не е нападало деца, възрастни или други кучета.  „Даже от котките го беше страх и като ги видеше тичаше в обратната посока” разказват деца от блока.

Вчера собствениците на  посечената Нера Владо Халачев и Златка Андреева  са я погребали в градината на свой приятел близо до Пловдив. „На никого не пожелавам да преживее подобен кошмар- да види жена си или приятелката си трепереща и разплакана , а до нея да се влачи цялото в кръв любимото й куче. Всеки има право на мнение, мнозина казват , че ние сме виновни, защото Нера е била без каишка, но това не може да е причина да я убият по този начин” коментира за TrafficNews.bg Халачев.  Тъй като Тодор ги заплашвал и преди, двойката смята, че той е планирал убийството. „Кажете ми кой нормален човек носи брадва в колата си?” пита Златка. Двамата са решили да напуснат квартала и да си потърсят нова квартира.

Кучето е починало от остра кръвозагуба, а гръбнакът му е бил прекъснат. " Гледката беше потресаваща. Направихме много усилия, но не успяхме да го спасим" коментира за TrafficNews.bg д-р Тихомир Карагьозов.

 

 Междувременно Районна прокуратура започна проверка по случая, която е разпоредена на Трето районно управление. 

Още по темата четете ТУК

TrafficNews.bg