Жителите на няколко села край Асеновград не могат да се приберат по домовете си. Причината – блокада на пътя в следствие на ремонт. Колона от автомобили се е извила на пътя Асеновград – Червен. Междувременно на трасето тече важен ремонт, стартирал на 1 септември.

Още тогава медията ни съобщи за реконструкцията, като в писмо до медиите от Община Асеновград информираха, че за водачите е предвиден обходен маршрут през село Поройна.

„При запитване от страна на жителите на с. Червен по отношение на преминаването преди 2 дни, беше отговорено от представител на кметството, че след съвещание в Община Асеновград е било решено пътят да не бъде затварян за леки превозни средства, като ще се преминава от едно платно в друго и движението ще се регулира със светофар. Днес, обаче, случаят е този - хората чакат на опашка, камиони са препречили пътя и няма никаква информация кога ще бъдат пропуснати!”, пише читателка на TrafficNews.

В момента пътят преди село Червен е затворен, а опашката от коли е над 300 метра. По думите на хората обходният маршрут, водещ до село Тополово е затворен в участъкът между Тополово и Долнослав, съответно живущите в Червен и Долнослав (и всички села над Червен) не могат да се приберат по домовете си.

„Нима се очаква хората да минат през нивите?! А ако се наложи да мине спешна помощ? А такава е най-отпред на колоната от коли. Безобразие! Някой човек, който има нужда от спешна помощ в момента, не може да я получи, заради абсурда на пътя! Разбира се, всички приветстват идеята пътят най-накрая да бъде ремонтиран, но не може да се случва по този неорганизиран начин!”, допълва нашата читателка.

Действително в страницата на село Червен във Фейсбук е обявена организацията на пътя.