„Трябва да започнем от най-малките – да възпитаваме правилно поведение на пътя, за да можем да намалим пътните произшествия до 0“ – с тези думи Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност, призова да бъде подкрепена програмата „Мисия 0“. Тя е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението.

Днес на специално събитие в Serdika Center бяха обявени основните насоки и мерки за предотвратяване произшествията на пътя, както и бяха проведени няколко урока по безопасно шофиране. Иво Танев, който е посланик на „Мисия 0“, получи опреснителен урок от Явор Алексов от Mirafiori Team за основните правила: стойката в автомобила трябва да е на 90 градуса, воланът се държи с двете ръце на 09.00 и 03.00 часа. След това, заедно с професионалните инструктори на Mirafiori, направи няколко кръгчета през препятствия на покрива на търговския център.

Всеки уикенд до 25 август, между 12.00 и 14.00 ч. в Serdika Center, професионални лектори от Института за пътна безопасност ще обучават най-малките в основните правила. А на 17 и 18 август част от булевардите в София ще бъдат затворени, за да се проведе „Писта София“ - кампания на „София Кар Моторспорт”, Българска федерация по картинг, Институт по пътна безопасност и Академия Mirafiori. Основното мото на кампанията е „Да превърнем децата от бъдещи опасни в бъдещи безопасни шофьори!“, като на място ще се проведат много демонстрации и уроци.

Сред активностите на място ще бъдат: национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и подрастващи до 18 години – съревнование в състезателна среда по практическо управление на картинг и автомобил и теория върху Правилника за движение по пътищата, дрифт шоу -  Mirafiori Team ще проведе професионално дрифт шоу, с което ще демонстрира висша форма на контрол над автомобила, както и „Гран При София” 2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”.