Засилено полицейско присъствие на местата с концентрация на пътни инциденти в тъмната част на денонощието. Екипите ще бъдат разположени на територията на цялата страна, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

След три катастрофи с четири пострадали деца само за два дни, отново се заговори за мерки и светлоотразители. Ако говорим за случая от снощи на бул. "Никола Вапцаров" в София обаче, едва ли това би спасило децата. Шофьорът казва, че ги е видял, но разстоянието е било недостатъчно, за да успее да спре и спаси децата.

Днес никой не коментира защо на такъв булевард е възможно да има подобно прекъсване на оградата, което да позволява внезапното излизане на пешеходци.

От МВР отново отчетоха, че жертвите на пътя се увеличават, вместо да намаляват и заради зимата пак вадят повече пътни полицаи на пътя, предаде БНТ.

"Целият ръководен състав, включително на ниво директори на областни дирекции ще си направят анализ и те ще излязат да видят пряко как се изпълняват тези места, защото тази лудост по нашите пътища трябва да спре", посочи Иванов.

От началото на годината тежките катастрофи у нас са над 6400, загинали са около 600 души, ранените са повече от 8000. От 2 месеца сигналите за пътни инциденти постъпват и в единен координационен център. В него на едно място са събрани полиция, пожарна, ДАИ и АПИ.