Стартира ремонта на бул. „Санкт Петербург” днес. Реконструкцията е част от програмата в квартал „Гладно поле” по „Региони в растеж”. Първоначално дейностите ще бъдат в най-дясната лента на северното платно.

Движението ще бъде ограничено от от бул. „Освобождение“ до ул. „Богомил“. Строително-монтажните работи ще започнат с изграждането на нови бордюри и тротоари. Предвижда се временната организация на движение да продължи до 14 януари 2022 г.  

Общата сума на проекта е   11 886 112.50 лева, като от тази сума 9 264 652.50 лева е безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лева е собствения принос за ВиК мрежаата.  

Предвижда се изграждане на главна и второстепенна улична мрежа с благоустрояване и оформяне на места за паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина за широко обществено ползване: бул. „Санкт Петербург“, ул. „Тодор Гатев“ – в участъка на ул. „Богомил“.

Предвидена реконструкция, включително разширяване на ул. „Лев Толстой“ - от ул. "Генерал Радко Димитриев" до ул. "Богомил" и изпълнение на улично озеленяване.

Ще бъде извършена рехабилитация на съществуващи улици „Богомил“ - от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург", ул. „Радко Димитриев“ - от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски", улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

От утре до 14 януари 2022 година, започва ремонтът и на участъка от ул. „Богомил“ до ул. „Генерал Радко Димитриев“. 

От общинското предприятие напомнят, че от утре се ограничава и движението в дясната лента на северното платно на бул. „Санкт Петербург“, където също започва подготовката за ремонт.

На 23 септември се предвижда да бъде даден официалният старт на мащабните строителните дейности в изпълнение на проекта „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по оперативна програма „Региони в растеж“, информират от Община Пловдив.

В проекта са включени също рехабилитацията на ул. „Богомил“ (от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“), ул. „Генерал Радко Димитриев“  (от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“), част от ул. „Тодор Гатев“, улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

Общата сума на проекта е  11 886 112,50 лв., като 9 264 652,50 лева са безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лв. са собствен принос. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.