От следващата седмица се очакват задръствания, заради основен ремонт на булевард "България".

Той ще е в участъка между булевардите "Черни връх" и. "Иван Гешов". Движението няма да бъде изцяло спирано, а пътните платна ще бъдат затваряни поетапно. По план рехабилитацията ще започне първо по южното платно на булеварда – в посока центъра, след това по северната част, съобщава Нова тв.

От кметството очакват реконструкцията да приключи най-късно за първия учебен ден.

От събота до средата на август се забранява последователно влизането на пътни превозни средства първо по южното пътно платно на бул. "Президент Линкълн" в участъка от ул. "Сребърни звънчета" до ул. "Промишлена", а след това по северното пътно платно на бул. "Президент Линкълн" в участъка от ул. "Сребърни звънчета" до ул. "Промишлена".

Движението ще се извършва съответно двупосочно по северното пътно платно на булеварда, а във втория етап по южното пътно платно на булеварда в същия участък. За времето от 04.30 на 29.06.2019 г. до 24.00 часа на 15.08.2019 г. спирките на автобусни линии № 11, 60, 73, 102 на бул. "Президент Линкълн" в участъка от ул. "Сребърни звънчета" до ул. "Промишлена" ще бъдат изместени. 

Снимка: БГНЕС