Започва голямото  пътуване за коледните и новогодишни празници. Затова се очаква и и нтензивен трафик по магистралите и първокласните пътища.

Ще има и засилено полицейско присъствие.  Основно по пътищата към курортите и границите на страната. Полицията ще следи за нарушения на пътя, а допълнителни екипи на ДАИ ще затегнат контрола около жп и автогари, за да не допуснат нерегламентирани превози. Катаджиите пък ще проверяват с акцент върху агресивно шофиране,  несъoбразенa скорост, употреба на алкохол и наркотици.

Ще дебнат за неправоспособни  водачи и дали автомобилите са подготвени за зимата.

В Пловдив също ще има засилено полицейско присъствие.

Патрулите ще бъдат разположени около големите търговски комплекси, ЖП гарите и автогарите, както и централната градска част. На територията на всяко районно управление ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове с 24-часов режим на работа.

Полицейски  екипи ще има на входно-изходните артерии на Пловдив и другите големи населени места в областта. Създава се организация за осигуряване на безопасността на движението по пътищата в дните с интензивно движение по време на празниците.  В тъмната част на денонощието полицейските автомобили ще се движат с включена светлинна сигнализация.