Три инцидента с пострадали са станали през последното денонощия. В неделя 28- годишен водач на мотоциклет Ямаха, при движение с несъобразена скорост на пътните и атмосферни условия, при остър десен завой губи контрол, излиза в ляво на пътя и се блъска в пътен знак.

Екип на спешна помощ е транспортирал пострадалия в болница УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, като след извършен преглед е установено, че водачът е с контузии на корем, гръден кош и фрактура на ключица, но без опасност за живота.

Алкохолната му проба  е отрицателна.

В болница, с контузия на корем и гърди е 21-годишен водач на мотоциклет «Кавазаки», след удар между два мотора.

Инцидентът е станал около 17 часа по горски път над село Слатина.  35-годишен мъж, управлявал Ямаха се ударил челно след десен завой, в насрещно движещия  се водач на Кавазаки. И двамата мъже, които са от село Слатина, са били неправоспособни. Алкохолните проби на участниците в инцидента  са отрицателни, а причина за произшествието е загуба на контрол.

Отново в неделя шофьор самокатастрофира край Пловдив. Произшествието е станало на пътя от село Маноле посока града под тепетата. Лек автомобил Мерцедес  160, собственост и управляван от 42-годишен пловдивчанин, е излязъл от пътното платно и се ударил в крайпътно съоръжение.Взетата проба за употреба на алкохол от шофьора, отчела 2,54 промила.

Водачът бил транспортиран от екип на спешна помощ в УМБАЛ «Свети Георги», но по- късно е освободен с диагноза натъртвания по главата и тялото.