Да си обособиш място за паркиране с подръчни средства върху улица, на която е забранено спирането - възможно ли е? Очевидно, да. Обект от верига за бързо хранене "Алекс Фууд" си е направила маркировка върху асфалта на кръстовището на ул. "Съединение" с ул. "Васил Атанасов". 

Въпреки че непосредствено до джоба има знак, който оказва, че е забранено паркирането и престоя, днес мъже са положили маркировка, сигнализира читател на TrafficNews

"Човекът, който чертаеше не се легитимира, но обясни, че от "Алекс Фуудс" си го правели за собствения бус. Няма 5 метра от пешеходната пътека дори", посочи нашия читател. 

Наш репортер потърси за коментар управата на веригата за бързо хранене, откъдето потвърдиха, че джобът е техен, но щели да го използват само за товаро-разтоварителни дейности. 

"Непрекъснато идват и ни глобяват. Направихме линиите, за да може бусовете да знаят да спират на отстояние от 5 метра от пешеходната пътека. Там никой няма да паркира или да спира, само до 20 минути товаро-разтоварителни дейности", посочиха от обекта. 

От кметството на район "Тракия" ще направят проверка, междувременно пловдивчанинът, заснел поставянето на маркировката е сигнализирам на телефон 112. 

За сега е ясно, че е възможно да си очертаеш място, но до колко е законно, скоро ще стане ясно.