Нискотарифната авиокомпания  Wizz Air обяви, че от утре, 25 март 2020 г. сприра всичките си полети от и до Варна. Целта е да се ограничи разпространяването на пандемията COVID-19. Мярката ще важи до 1 май 2020 г., съобщават от компанията.

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл. В случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията, 120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air.

Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой, което обаче ще отнеме повече време, предупреждават от превозвача. Все пак, ако клиентите изберат този подход, то те ще бъдат информирани за това какво трябва да направят, за да получат банков превод или превод към банкова карта.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си, обясняват още от компанията.

Авиокомпанията вече прекрати полетите си и до Малта, Полша, Италия и Израел, както и всички полети по линията България-Испания.