Всички търговски обекти по магистрала "Тракия" са затворени към този момент, предаде репортер на TrafficNews.

"Положението е буквално - ние сме на всеки километър. Полицейски екипи има дори на метри един от друг. Всичко е затворено, на паркингите на обектите също има полиция", обясниха пътуващи футболни запалянковци. 

Автобусите, които превозват фенове организирано, както и бусове и леки автомобили са отбивани от полицейски екипи, за да се съберат и да бъдат ескортирани до столицата за дългоочакваното дерби за Купата между Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. 

Организираният транспорт на жълто-черната агитка е отклоняван на разклона с Цалапица, докато поддръжниците на Смърфовете малко по-надолу по трасето. 

Очаква се всеки момент движението да бъде пуснато. Задръстването на магистралата обаче е голямо. В района около Пазарджик вече са се образували колони от автомобили. 

Припомняме, че органите на реда ще съпровождат феновете на двата отбора по магистралата до София, както и по обратния им път обратно до Пловдив след края на срещата.

Столичната дирекция на вътрешните работи, съвместно със Столичната община, осигуриха места за паркиране на организирано пристигащите в София футболни фенове. 

За феновете на Ботев Пд е предвидено да имат възможност да паркират на ул. "Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски".