Водачът на автобус N 16, който блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив, бил спрял когато го ударил колегата му отзад. Това разказа шофьорът Христос Радичев пред наш репортер на място.

Пешеходка пострада сериозно при катастрофа на булевард „Руски“ в Пловдив. Инцидентът  е станал малко след 12 часа, като 71-годишната жена пресичала на пешеходна пътека.

Два автобуса на градския транспорт с номера 16 и 12, движещи се един зад друг са катастрофирали. 62-годишният шофьор на автобус 16 видял в последния момент пешеходката, след което спрял рязко. 51-годишният водач на втория автобус не успял да спре и се ударил в първия. Пострадалата пешеходка е откарана в УМБАЛ „Свети Георги“ в тежко състояние.

„Бях почти спрял, за да пропусна дамата. В това време ме удари отзад колегата с рейс N 12. Моят автобус се измести метър напред и закачи жената”, разказа водачът.

 „Много се изплашихме, но веднага оказахме помощ на пострадалите. Линейка дойде бързо”, допълни кондукторката от рейса по линия 16.

По време на инцидентът е пострадала и втора жена. 70 годишната пътничка пътувала в автобус 12. При рязкото спиране тя се е ударила в предната седалка и има нараняване в лицево- челюстната област.

Пешеходка е в тежко състояние след катастрофа с два автобуса в ПловдивПътничка също е ранена при сблъсъка