"Бързият" влак от Варна за София се движи със 100 минути закъснение, предаде репортер на Glas.bg. Пътниците не знаят какво да правят и са изпаднали в паника. Всички влакове край Стара Загора са спрени, което предизвика истински хаос в трафика. На пътниците на гара Пловдив са им предложили алтернативен влак, тръгващ в 16,10 от града под тепетата.

Отменя се пътническият влак № 80103 Пловдив-Ямбол в участъка Чирпан -Свобода, а пътническият влак № 80100 Ямбол-Пловдив в участъка Свобода-Чирпан се движи с 90 минути закъснение. Пътниците от отменените участъци ще бъдат превозени с автобуси.
 
Бързият влак № 8650 се отлонява през гарите Стара Загора-Тулово-Карлово-Пловдив и продължава по разписанието си. Пътниците за гарите от Стара Загора до Пловдив ще бъдат превозени с автобуси.
 
Припомняме, товарен влак дерайлира на жп гара Калояновец. Между гарите Свобода и Чирпан пък е възникнал инцидент между лек автомобил и товарен влак, съобщават от БДЖ. Движението в района е спряно. Дерайлирали са последните два вагона на влака. Към момента няма информация за пострадали.