Десетки столичани ежедневно паркират гратис. С вдигнати капаци и отворени багажници - така досега много шофьори избягваха плащането в зоните. Паркирането върху маркировката пък е нова мода, но санкции пак няма.

Васил Нарев снима такъв нарушител всеки ден в продължение на година.

"Някой му е дал този акъл. Когато спира на защрихованата площ да не докосва с гумите клетката на "Зелена зона". Момчетата от ЦГМ казаха: "Да, ние знаем автомобила много добре. На друга столична улица е намерил същото място и ако не е тука - е там, но нищо не могат да му направят за съжаление", казва Васил пред bTV.

По закон паркирането на по-малко от 5 метра от кръстовище е нарушение.

"Той пречи на движението. Много хора подават своите предни части на коли. Съответно става удар, колкото и бавно да се движат", обяснява Васил.

За подобни нарушения следят ЦГМ, Общинска и Пътна полиция. Въпреки сигналите, собственикът на колата продължава да спира там.

"Това се наблюдава ежедневно в целия град. Идвал е паякът. За съжаление не е установил наличието на този автомобил на място. В общия случай това са притежатели на офиси в близост до мястото на паркиране. Тръгват в момента, в който паякът пристигне на място", коментира на свой ред Емил Коларов.

Шанс за санкция все пак има - трябва да пратите снимката в "Пътна полиция", както и да сте готов да свидетелствате в съда.

Снимка: bTV