Пешеходката, която бе прегазена на пешеходна пътека в Пловдив, е с множество фрактури по тялото. 56-годишното жена е оставена за наблюдение в болница. Припомняме, че инцидентът стана около 7:30 часа вчера. Жената пресичала пешеходната пътека на бул. "Марица", когато била ударена от лек автомобил "Фолксваген".

От МВР съобщават, че 77-годишният водач на превозното средство се е движил с несъобразена скорост. Алкохолната проба на възрастния мъж е отрицателна. Работата по случая продължава. 

Още две катастрофи са станали в областта вчера. 22-годишен неправоспособен водач на мотоциклет е пострадал при пътен инцидент на територията на село Белащица. До инцидента се стигнало, след като 29–годишен водач на лек автомобил «Рено» при маневра ляв завой е отнел предимството на моториста. В ходана проверка е установено, че пострадалият млад мъж не е притежавал съответната категория. С фрактури на крайници той е настанен за лечение в болнично заведение в Пловдив.

При инцидент с мотор е пострадал и 17-годишен в Асеновград.  Сигналът за произшествието е подаден в късните часове на 3 август. При огледа на мястото е установено, че поради несъобразена скорост с пътните условия водачът е загубил контрол над управляваната „Ямаха Скайлайнер“ и е паднал на пътното платно. След преглед в болница момчето е освободено за домашно лечение.