Магистрала „Струма” остава затворена поне 2-3 седмици след пожара на сметището близо до моста край Дупница. Заради инцидента, който повреди магистралата, продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километров участък от АМ „Струма“ между пътен възел „Дупница“ и пътен възел „Бобошево“. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

В дните с интензивно движение – петък и събота, в участъка от АМ „Струма“ ще преминава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват път Е-79.

В неделя и понеделник в отсечката от автомагистралата ще преминава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

Ремонтът на магистрала "Струма" в района на Дупница  ще продължи поне месец и половина. Такава прогноза направи пред Нова инж. Марин Гергов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. 

По думите му има необходимост да се сменя бетон, а на него му трябва време да набере якост. Той е категоричен, че мостът трябва да бъде възстановен трайно. 

В близост има и подстанция на електроразпределително дружество. Ако пожарът беше засегнал и нея, цяла Дупница и селата около града са щели да останат без ток.

Междувременно Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) започва проверки за други сметища под мостове и виадукти. Ще бъде проверена цялата републиканска пътна мрежа, която е над 20 хил. километра.