Двама мъже - на 39 и 42 години, пострадаха тежко при инциденти вчера в Пиринско, - първият е транспортиран за „Пирогов“ с почти отрязана ръка, а вторият е в реанимация, предаде БГНЕС.

В 14.30 ч. вчера моторист от Пловдив пострада тежко при катастрофа на пътя Банско-Гоце Делев. Около село Места, община Банско, 42-годишният моторист се блъснал в лек автомобил, прелита над него и пада върху мантинелата. С линейка от ФСМП-Банско пострадалият е транспортиран за МБАЛ-Разлог, а по-късно и за Благоевград. Настанен е с политравма в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, днес ще бъде транспортиран за столична клиника. Той е с травми на ръка, торс и крак.

39-годишен мъж от благоевградското село Церово е транспортиран в полунощ за УМБАЛСМ „Пирогов“ с почти отрязана ръка. Снощи той се прибрал пиян, възникнал скандал с баща му, вследствие на което той започнал да чупи мебелите в дома си. При удар счупил огледало, чието стъкло разрязало ръката му. Транспортиран е за МБАЛ-Благоевград с лек автомобил, загубил е много кръв. В полунощ е транспортиран по спешност за „Пирогов“.

Снимка: Илюстративна