Ураганен вятър усука камион на магистрала "Хемус"

Топола е паднала по пътя в местността "Хищника"

Шумен 24.02.2020 18:30 1504 0
Ураганен вятър усука камион на магистрала

Усукан камион на етапна връзка на автомагистрала "Хемус" в посока Шумен - Варна затвори пътното платно. Инцидентът е станал заради силния вятър, съобщи БНР, позовавайки се на полицията.

Пътна полиция пренасочва движението през село Мадара, стария път за Варна. А по пътното платно от Варна към Шумен движението е свободно.

Топола е паднала по пътя в местността "Хищника" преди отбивката за автомагистрала "Хемус" по републиканския път. Паднала топола затруднява движението и на входа на Нови пазар.

Силният вятър събори дърво и в участъка Шумен-Велики Преслав на разклона за село Хан Крум. Пътят за кратко беше блокиран. Движението вече е нормално, дървото е отстранено.

Водачите обаче трябва да се движат внимателно, предупреждават от шуменската полиция.

Заради вятъра газобетонни блокчета се откъртиха от жилищна сграда на ул. "Алеко Константинов" в Шумен. Натрошените парчета са изпадали по пътното платно и пречат на движението.

В Община Шумен не е постъпил сигнал за инцидента. Оттам обясняват, че е ангажимент на собственика на апартамента, откъдето са паднали блокчетата, да разчисти пътното платно.

Скоростта на вятъра в Шуменска област бе между 58 и 65 км в час според дежурните от метеорологичната станция в града. Вятърът се очаква да отслабне късно тази вечер.

Изпрати новина