Автомобил "БМВ" с украинска регистрация е предизвикал пътния инцидент от снощи, при който загинаха четирима души в Прохода на Републиката – Хаинбоаз.

След извършен оглед на местопроизшествието става ясно, че чуждият гражданин е навлязъл в насрещното движение. Последвал е челен удар с идващия автомобил, в който пътуват баба, дядо и двамата им внуци. И четиримата загубиха живота си.  Загиналият мъж е на 57 години, жената на 52, а двете деца на 5 и 15 години.

Произшествието е станало около 18:35 между град Николаево и село Пчелиново. Вследствие на удара автомобилът, в който е пътувал българското семейство, излиза от пътното платно и се самозапалва, обясни главен инспектор Димитър Димитров пред БТВ.

Запалилият се автомобил е бил с газова уредба, но Димитров поясни, че резултатите от експертизата ще покажат причините за запалването.

Украинецът е получил травми на гърдите и десния крак. Пробите за алкохол и наркотици са дали отрицателен резултат. Взета е и кръвна проба, като резултатите тепърва се очакват. Той е задържан за срок от 24 часа. Очаква се от прокуратурата да му повдигнат обвинение. Заради катастрофата движението в прохода беше преустановено. В района често се случват пътнотранспортни произшествия. Освен това в снощния инцидент пътят беше мокър заради проливни дъждове.

Проходът на Републиката - Хаинбоаз е отворен.

Катастрофа уби четирима на Хаинбоаз, затвориха проходаКолата със загиналото семейство пламнала при удара и изгоряла напълно