Жена отнесе глоба от 700 лева и остана 3 месеца без книжка след акция на КАТ в Пловдив. Дамата е била щракната с превишена скорост на булевард „Санкт Петербург”. Тя управлявала БМВ-то на мъжа си. По натовареното трасе тя натиснала педала на газта и километража преминал 100 километра в час. За нейно нещастие в тревната площ до парк Лаута е имало позиционирана тринога камера за скорост.

След месец, съпругът й получил „честитката”, придружена със снимков материал. Той посетил КАТ, където подал заявление, че на въпросния ден не той е бил зад волана на БМВ-то, а жена му. След месец било изготвено наказателното постановление със санкцията – 700 лева глоба, 3 месеца без книжка и отнемана на контролни точки.

Пловдивчанката веднага подала жалба за отмяна на наказанието като незаконно и неправилно.  Тя е оспорила и техническата изправност на камерата.

Оказва се обаче, че по време на делото е постъпило становище от експерти, които заявяват, че само преди месец камерата е преминала технически преглед. Справка е била изпратена и то Пътна полиция, според която жената е санкционирана с наказателни постановления още три пъти преди това.

В крайна сметка Районен съд потвърди глобата. Пловдивчанката ще си понесе последствията от неразумното шофирани. И все пак решението на магистратите подлежи на обжалване в по-горна инстанция.