Трима души са загинали при катастрофа до симеоновградското село Пясъчево късно вечерта в неделя. Инцидентът е станал между лек автомобил, управляван от 38-годишен мъж от Симеоновград и мотокултиватор с прикачено към него самоделно ремарке, съобщават от МВР.

Мотокултиваторът бил управляван от 59-годишен мъж от Пясъчево, а в него пътували 51-годишна жена, 6-годишно момиче и 13-годишно момче.

Водачът на лекия автомобил е ударил бавно движещата се пред него селскостопанска машина, вследствие на което, на място е загинал водачът й. По-късно в болницата в Гълъбово е починала 51-годишната жена.

6-годишното момиче е било транспортирано в Стара Загора с политравми по главата, дълбока мозъчна кома и множество фрактури по тялото. Детето е починало.

13-годишното момче е било прегледано в Гълъбово, с натъртвания по тялото, освободено за домашно лечение без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е бил тестван за алкохол и наркотици, като и двата теста са били отрицателни. Той е задържан за срок до 24 часа в РУ-Харманли.

Снимка: илюстративна