Трима души загубиха живота си при тежки инциденти на пътя, станали през изминалия уикенда. Двама мъже са загинали във варненско, а друг шофьор е катастрофирал фатално край Лом.

В неделя, около 21:50 ч., в района на Провадия, 19-годишен младеж от с. Ивански, поради несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над фолксвагена си и се преобръща по стръмен склон извън пътя. Шофьорът загинал на място, а неговият непълнолетен спътник е тежко ранен.

На 24 януари, около 16:20 ч., на АМ "Хемус", 61-годишен мъж, отново поради несъобразена скорост, по време на движение губи контрол над хондата си, излиза извън пътя и се преобръща в крайпътна територия. След инцидента, мъжът е откаран в болнично заведение с болки в гърдите. По-късно същият е починал.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидентите продължава. Образувани са досъдебни производства, обясниха от полицията.

Мъж е загубил живота си в тежка катастрофа край Лом, съобщиха от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера сутринта, около 3.30 часа. 61-годишен мъж от Лом е пътувал с лекия си автомобил „Фолксваген Голф" с монтанска регистрация от село Ковачица към Лом. Мъжът е изгубил контрол над волана, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно във влекач "Мерцедес Актрос". Тежкотоварният автомобил е бил с прикачено към него полуремарке "Щмитц СЦБ С 3 Т", с плевенска регистрация. ТИР-ът е собственост на плевенска фирма, а зад волана на возилото е бил 52-годишен мъж от Червен бряг. При сблъсъка на място е загинал водачът на „Фолксваген“-а. Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост, с която се е движил ломчанинът преди да загуби живота си. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.