Двама души пострадаха при катастрофа край Пловдив. Инцидентът е станал в  следобедните часове на 7 септември на пътя Храбрино- Дедево. 78-годишен водач на лек автомобил Опел при движение с несъобразена скорост губи контрол и удря паркиран Нисан, собственост на 41-годишен пловдивчанин. В болница, но без опасност за живота, са настанени възрастния мъж и неговата съпругата, пътували в опела.

Междувременно друг инцидент е предизвикала 38-годишна жена от Момино село. Катастрофата е станала поради неспазване на дистанция. На пътя Пловдив- Брезово водачката ударила отзад лек автомобил „Опел“, управляван от 80-годишен пловдивчанин. Леко пострадал е възрастният мъж, който е освободен за домашно лечение, след последвал преглед на място от медицински екип. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. 

Катастрофа е станала и в Рогош. 18-годишен младеж, зад волана на Опел се движил по ул. „В. Левски“, но не спазил знак Б-2 и отнел предимството на движещ се по ул. „Александър Стамболийски“ лек автомобил „Сеат“, управляван от 22-годишно момиче от село Маноле. След преглед в болнично заведение  момичето е освободено за домашно лечение с травма на гърди и корем.