Първата по-обилна порция от дъжд в Пловдив стана предпоставка за кошмарни задръствания в пиковите часове тази сутрин. Колони от едвам пъплещи автомобили се образуваха по булевард "Марица-юг". 

Особено натоварено е движението в участъка от от Пешеходния мост до кръговото срещу Водната палата, а пътните настилки са мокри и хлъзгави.

На обичайни и добре познати на пловдивските шофьори места са се образували и огромни локви, които допълнително затрудняват трафика, а проливните дъждове тепърва предстоят, тъй като есента едва започва. 

"Заради влошената метеорологична обстановка – силен дъжд, от полицията в Пловдив съветват участниците в движението да бъдат внимателни, а водачите да шофират със съобразена с пътната обстановка скорост. Рискови ситуации се създават и в ранните сутрешни и пиковите вечерни часове, когато е тъмно и именно в тези часови диапазони е най- активно движението на деца и ученици. „Спестените“ минути при рисково поведение на пътя, могат да доведат до непоправими последици“, призовават от МВР.