Оправиха светофарната уредба на разклона за Марково, изпилила нервите на стотици шофьори в Пловдив и областта. В продължение на дни на Околовръстното се образуваха задръствания, а причината за хаоса бе именно повреда в светофара и кратката зелена светлина, която той подаваше на колите, идващи от Марково. Това, от своя страна, позволяваше в движението да се включат едва 2 до 3 коли.

Затрудненото движение в и без това натоварения район стана причина за множество сигнали на граждани от редакцията на TrafficNews, като още тогава наш репортер се свърза с фирмата, наета от Община „Родопи“, за да поддържа уредбата. Оттам ни бе заявено, че предстои извършването на замервания, чиято цел е да се установи дали проблемът е в уреда или в потока от автомобили.

„Към днешна дата всичко е наред със светофарите, шофьорите трябва да се го усетили вече. Препрограмирахме ги“, заяви за TrafficNews управителят на фирмата г-н Вълчев.

Припомняме, че преди два дни от фирмата посочиха, че не е възможно светофарът да подава зелена светлина само за 7-8 секунди, въпреки че клипове на пловдивчани, изтекли в интернет, показваха точно обратното.

По думи на Вълчев програмата е проектирана така че направлението на Марково да бъде с трайност на зелената светлина от 22 секунди, а това на движещите се по Околовръстното е 50 сек.

„В действително имаше разминаване във времето, което може да са е получило вследствие на токов удар. Вече не би следвало да има проблеми“, заяви още управителят на фирмата.