26-годишен мъж от Мадан е с опасност за живота след тежка катастрофа по пътя Хвойна – Чепеларе. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян. Инцидентът е станал на 12 март 2020 г. около 19.15 часа на път II-86 Асеновград - Смолян при км 59+300 след с. Хвойна в посока Смолян.

Лек автомобил "Ауди А3" със смолянска регистрация, собственост и управляван от 26-годишния Е. Б. от гр. Мадан, навлизайки в лява хоризонтална крива, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността, губи контрол над автомобила, излиза в дясно от пътното платно и се удря в дърво. Движещият се зад него лек автомобил "Мерцедес МЛ" с пловдивска регистрация, управлявано от Х.Ч. на 53 години от Смолян, удря отзад катастрофиралото "Ауди" и го обръща по таван, след което лекия автомобил "Мерцедес" също се обръща на лявата си страна.

Екип на РСПБЗН - Чепеларе е оказал съдействие на място, като чрез използване на хидравлични инструменти лекия автомобил „Ауди“ е разрязан и затиснатият в него водач е изваден в тежко състояние.

26-годишният Е. Б. е транспортиран в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив в кома и множество фрактури, с опасност за живота. 53-годишният водач на другия автомобил е настанен за лечение в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" - Смолян с контузно-разкъсни рани, комоцио и без опасност за живота.

Местопроизшествието посетено от дежурна оперативна група при РУ - Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.