Опашката от автомобили на един от входовете на Пловдив – този на Кукленско шосе достига почти до кръговото кръстовище на Околовръстното. Автомобилите минават бързо през КПП-то, но потока е много голям и затова се образуват задръствания.

„Прави ми впечатление, че повечето шофьори вече имат декларации. Всички сме се подготвили и затова няма проблеми при преминаването. Не съм видял досега да върнат някой“, коментира един от шофьорите на опашката.

Припомняме, че днес до 17 часа е буферният период, в който пътуващите могат да се снабдят с бележки от работодателите си. В посока Околовръстното на Пловдив също се образува задръстване, но е сравнително по малко от това в другото платно.

Униформените пропускат служебни автобуси, които са с табели на съответното предприятие без допълнителни проверки. Пътниците от междуградските автобуси, обаче се проверяват.

В някои от заводите в индустриална зона "Марица" работниците от днес са с нова схема на работа - двусменен режим без застъпване на двете смени, за да може при идентифициране на болен служител да бъде карантинирана само едната смяна.