Танкове и бойни машини ще се тътрят по пътищата ни цял месец

Наши и съюзнически войски ще пресекат страната от гръцката до румънската граница заради учения

България 29.05.2019 08:15 4229 2
Танкове и бойни машини ще се тътрят по пътищата ни цял месец

 Бойна техника ще се тътри по родните пътища повече от месец за ужас на шофьорите. Причината е, че от 28 май до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават войски и военни машини, които ще участват в ученията "Saber Guardian - 2019", "Шабла - 2019", "Strike Back - 2019" и "Swift Response -2019".
 
Военните колони ще пресекат страната от гръцката до румънската граница. 
 
За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, предупредиха от министерството на Красимир Каракачанов.

Преминаващите колони с камиони, танкове, БТР, бойни машини и артилерия ще използват полигоните в Николово  и Ново село. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане.

Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол, обясняват от министерството на отбраната.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода - ГКПП Русе и обратно.

От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на Служба "Военна полиция", които ще ескортират колоните.

Акценти

Изпрати новина