Ремонт започва на първите 12 км от автомагистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора в платното за Бургас, което в момента е на вълни. От сутринта се разполагат табели, които ограничават движението. Става дума за отсечката между Белозем и Оризово - към Чирпан. Некачествени са обаче общо 52 км от магистралата.

По време на ремонта трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, а скоростта ще бъде намалена от 90 на 70 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

От вторник на обекта да започне същинската строителна дейност. Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел "Плодовитово" в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала "Тракия" при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66. Ако времето позволи, след това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора. Когато завърши ремонтът на платното за Бургас, през следващата година ще се ремонтира и платното за столицата.