Общественият превозвач на Пазарджик спира курсовете си до Пещера. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. От фирмата са уведомили, че преустановяват обслужването на линията в името на безопасността на своите служители, пише Монитор. 

На сайта на дружеството до момента не е публикувано съобщение с такова съдържание. Решението на превозвача идва, след като в Пещера бяха потвърдени положителни за новия коронавирус 7 пациенти. В община Пазарджик е получено уведомително писмо, а мярката влиза в сила от днес, така че пътуващите трябва да търсят алтернативни варианти, съобщи Попов.

В Пазарджик и общината превантивните мерки с цел ограничаване на заразата вероятно ще бъдат удължени до 12 април, стана ясно още от думите на кмета. За момента, поне по официални данни, болни от коронавирус в града и общината няма. Трима пациенти от Пещера са настанени в Инфекциозното отделение на Областната болница.

Там има недостиг на предпазни средства, но до 10 април се очаква да получат такова дарение. То включва 500 пълни комплекта от шлем, облекло, маски и очила. Попов увери, че лечебното заведение има готовност да приема хора с COVID-19.

По думите му, тримата заразени от Пещера са били преместени в Пазарджик, защото към онзи момент болницата в Пещера не е имала обособено отделение. До три дни обаче във всички общински болници се очаква да има такива и всяка от тях да поема пациентите от селищата, които обслужва.