Движението на автомобили с тегло над 12 тона през проход "Троянски" е временно ограничено. Забраната е от 12:00 часа днес, като все още не е ясно кога пътят ще бъде проходим за тежкотоварните возила. 

Мярката се въвежда поради влошените метеорологични условия, информират от АПИ.

Пътят през прохода „Петрохан” е чист и опесъчен, но на места има гъста мъгла, което влошава видимостта на шофьорите, събощава БТВ. Температурата в района на прохода е около -3 градус. По-късно през деня се очакват снеговалежи, а почистващите машини са в готовност да се включат в почистването.

Припомняме, че жълт код за снеговалежи бе обявен днес за 8 области в страната - Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Силистра, Русе и Разград, като в североизточните части има опасност и за силни пориви на вятъра.

Очаква се на места в по-равнинните части в близост до Стара планина да се образува снежна покривка между 15-20 сантиметра. В другите части покривката ще е до 10 сантиметра, а заради вятъра по проходите ще има навявания.

Проходът Троян-Кърнаре от години е проблемен за водачите през зимните месеци. Пътната обстановка там често бива усложнена от метеорологични условия и намалена видимост.