Нормална и спокойна е обстановката в област Пазарджик. Във високите части снеговалежът е бил по-интензивен, но пътищата са почистени, обработени и нормално проходими при зимния условия. Временно са наложени ограничения за движението на товарни автомобили с максимална маса над 12 тона и товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово-Юндола и Превала. Тази нощ екипите на сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област осъществяваха интензивен мониторинг на състоянието на пътната мрежа. Поддържа се непрекъснат контакт в Областно пътно управление, фирмите ангажирани със зимното пътно почистване, с областната и общинските администрации.

Днес предстои разрушаване на моста река Бошулска, като за преминаващите автомобили са предвидени обходни маршрути. На място ще има позициониран и екип на РУ-Септември.

 Обходен маршрут за МПС-та до 3,5 тона:

В самото с. Бошуля на пътното кръстовище на път III-3704 с ул. „28“ преди моста за река Бошулска през уличната мрежа на с. Бошуля и в двете посоки при стриктно спазване на поставената временна сигнализация.

Обходен маршрут за МПС-та над 3,5 тона:

От кръстовището на път II-37 и път III-3704 – ул. „Стоян Ангелов“ – бул. „ Георги Бенковски“ – до кръстовището със с. Драгор – път III-803 – с. Драгор – с. Динката – с. Памидово – с. Карабунар – с. Бошуля и обратно. Срок от 10:00ч на 27.01.2021 г. до 25.07.2021 г.;

Пътната обстановка в Смолян

Около 60 машини чистят и обработват срещу сняг републиканската пътна мрежа в Смолянска област.

Към момента няма затворени пътища с изключение на забрана за движение на автомобили с над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и по пътя Девин - Михалково. Снегът продължава да вали по високите части.

Три населени места в община Баните са без ток.През нощта е имало свличане на камъни по пътя Рудозем – Смилян, които вече са изчистени. Няма инциденти и закъсали хора.

Във високите части снегът продължава да вали и на места покривката е до 50 см. В ниските зони валежите спряха.