Няколко шофьора са арестувани за престъпления по пътищата в Пловдив и областта. В следобеда на 4-ти април автопатрул спрял на улица „Петко Д. Петков“ водач на Фолксваген. Проверката показала, че 42- годишен пловдивчанин, управлява превозното средство с алкохолна концентрация от 1,83 промила. 

Полицаи в  Стамболийски също се натъкнали на пиян шофьор а село Брестовица.  Установено е, че 52- годишен жител на  Костинборд управлявал Фиат Мареа с алкохолна концентрация от 1,43 промила.

Водач на лек автомобил Хюндай е проверен и установен да шофира под въздействие на наркотични вещества. 28- годишният мъж зад волана е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато бързо производство.  

Дрогиран водач е задържан и в ареста на  Хисар. При проверка, извършена на територията на село Дълго поле, униформени установили, че  21- годишен мъж от Сопот управлява Сеат под въздействието на канабис. По случая е взето административна отношение- съставен е акт и е издаден  за медицински преглед. Разследващите продължават своята работа в хода на започнато бързо производство.