Шофьорът на турския камион, който е връхлетял четири автомобила на автомагистрала "Тракия", вероятно е заспал. Информацията е предварителна и не е потвърдена официално. В момента на местопроизшествието текат огледи, видя репортер на TrafficNews.bg. След приключването им ще бъде потвърден и броят на жертвите. 

Припомняме, че катастрофата е станала на 160-ти км от магистралата. 

Камионът се е движил в посока Бургас, когато се преобърнал, навлязъл в съседното платно за движение и избухнал в пламъци, но огънят бързо е бил потушен. Наложи се пожарникари да режат четирите автомобила, в които, по предварителни данни, има шестима загинали. Всички коли, участвали в катастрофата, са със софийска регистрация.

Движението се пренасочва от органите на реда. Километричната колона от автомобили се изтегля към платното за Бургас, за да достигне до обходния маршрут в посока София: през п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино".

Въпреки създадената организация на движението, нетърпеливи шофьори започнаха да обръщат в аварийната лента, препречвайки пътя на линейки и пожарни, сигнализираха очевидци в социалните мрежи. В момента на място има пет пожарни коли.