66-годишен пловдивчанин предизвика пътен инцидент поради неспазване на нужното разстояние от спиращия пред него автомобил. Мъжът управлявал лек автомобил «Хонда Сивик» и при движение по улица «Любен Каравелов» под тепетата, ударил спиращия пред него «Фолксваген».  35-годишният водач на «фолксвагена»  спрял, за да даде път на пресичащи на пешеходна пътека.  

Екип на спешна помощ е оставил по- младия водач за наблюдение в болнично заведение, заради  контузия на гърба, следствие от инцидента. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.  

В сутрешните часове на 7 юли в РУ-Труд е получен сигнал за верижно ПТП с материални щети. Мястото на произшествието е улица «Цар Симеон». Участниците в инцидента на пътя са 42-годишен водач на «Ауди», 19-годишно момиче, управлявало «фолксваген» и 63-годишен мъж от село Калековец, водач на лек автомобил «Ситроен». 42 годишният мъж не спазил необходимата дистанция и допуснал верижната катастрофа, при която няма пострадали. Алкохолните проби и на тримата водачи са отрицателни. Произшествието е отработено по административен ред.