Четирима са водачите, задържани за престъпления по пътищата през изминалото денонощие в Пловдив и околността. 

Мъже на възраст между 31 и 48 години са установени от проверяващи да шофират под въздействието на марихуана, амфетамин и опиати. В следобеда на 20 януари на ул. "Кукленско шосе" полицаи проверили 31-годишен мъж от гр. Харманли, водач на алфа ромео, 33-годишен водач от гр. Ямбол, седнал зад волана на товарен автомобил Мерцедес и 39-годишен водач на хюндай.

И тримата мъже са шофирали под въздействието на амфетамин, марихуана и опиати. В ареста е задържан и 48-годишен пловдивчанин, спрян за проверка на ул. "Поручик Стефов", който е предприел шофиране след употреба на опиати, а справка в масивите на МВР е показала, че провереното лице има и други криминални прояви. 

В следобеда на 20 януари полицейки служители са спрели за проверка и товарен автомобил на бул. "Коматевско шосе". Превозното средство било без регистрационни табели, а водачът се оказал 33-годишен мъж от сливенското село Шивачево. 

230 кг ситно нарязан тютюн, пък е открит в купето и багажното отделение на лек автомобил. Полицейската проверка е извършена малко след 19 часа на 20 януари. Безакцизния тютюн е иззет от кола, паркирана на улица "Зенит" в кв. Столипиново.

Във връзка с извършеното престъпление е започнато досъдебно производство срещу 45-годишен мъж.