Двадесет и четирима шофьори са с отнети шофьорски книжки след мащабна полицейска акция в Пловдивско. През изминалите 24 часа полицейският контрол в областта бе засилен. При поредната акция на пътя, насочена срещу пътнотранспортния травматизъм, служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 1097 МПС и 1274 лица.

12 автомобила са със свалени номера, а други 11 - спрени от движение, след проверките. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални. 14 са задържаните лица. Сред тях са двама млади мъже, които предложили подкуп на униформените. Младежите са на 26 и 28 години. Единият от тях оставил на седалката на патрулния автомобил банкнота от 10 лв., за да избегне проверка. Другият предложил евро. От МВР не издават какъв е номиналът на втората банкнота. 

Установени да шофират под въздействие на алкохол са четирима водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила. За шофиране под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис, са задържани 8 лица, а по случаите са образувани бързи производства. 

За различни нарушения по ЗДвП в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 бр. 10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни. За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.

46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Наложените санкции по ЗдВП са 353 броя. Две от тях са за нарушения, извършени от пешеходци. Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.