Автобус с 50 деца, които пътували за лагер, се е ударил челно в ТИР на пътя София-Варна, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.
Сигналът за катастрофата, която е станала в района на село Пробуда, е подаден около 13,45 часа.
От МВР потвърдиха за инцидента, като уточниха, че няма тежко пострадали. Три деца и една жена са били откарани в болица, допълниха от вътрешното ведомство.

По първоначални данни автобусът се е блъснал в предната дясна част на намиращ се в същата лента за движение аварирал товарен автомобил с полуремарке.
Движението по главния път временно е затруднено. Трафикът се регулира от пътни полицаи, а водачите се пренасочват към алтернативни маршрути.

 

Междувременно от МВР оповестика, че масирани проверки за автобуси и камиони, които са потенциално опасни на пътя започва от днес. Акцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ TISPOL и аналогични действия се провеждат на територията на останалите страни-членки.
Операцията, в която участие ще вземат служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Икономическа и Криминална полиция ще продължи до 28 юли. Ще се следят както видимо неизправните превозни средства, така и всички останали тежкотоварни автомобили, независимо от маршрута, по който се движат и начина, по който изглеждат.

Целта на операцията е да се обърне внимание на водачите, че при възникване на пътнотранспортно произшествие с участието на автобус или товарен автомобил, последиците, броят на загиналите и ранените са значително по-големи.