Няма да се предавате на червените господа! Така изпрати премиера Бойко Борисов един от работниците на АМ "Европа". Премиерът инспектира строежа на 17-километровият участък между Сливница и Драгоман. Строежът бе започнат през май месец миналата година, а строителните работи се очаква да приключат до края на тази година. В момента се полага асфалт, изграждат се банкети и се довършват пътните възли към населените места по трасето.

Проектът е бил актуализиран съвместно с агенция „Митници”, с оглед плавно преминаване към Калотина, сподели Томислав Дончев.  Той допълни, че към момента са изградени 5 големи пътни възли и 7 спирки в участъка край Сливница.

На ден през участъка минават около 8 000 камиона, като броят на тежкотоварните превозни средства е равен на този на автомобилите, каза още Дончев.

Тепърва ще бъдат срутени старите мостове по трасето, за да се изградят нови съоръжения. Мостовете са над 60 години и експлотационният им срок отдавна е изтекъл. Това обясниха работниците на премиера, който ги попита не могат ли старите съоръжения все пак да се използват.

„Специални благодарности от колегите от Хемус за жеста за Великден”, поздрави премиера един от работниците. Всички те са получили агнета за празника, стана ясно по време на разговора.

"Ти началник ли си? Защото седиш като началник... като футболист от А група", обърна се премиерът към друг от работниците, когото попита и дали са получили навреме трудовите си възнаграждения. 

"Да знаеш, Томи, че, щом така светкат и махат, навреме плащаме", обърна се той към Томислав Дончев, след като бе поздравен от няколко шофьори по магистралата.

След като бъде завършена, магистралата ще свързва София с Ниш.

"Така ще могат да стигат от Виена до Бургас, а с "Хемус" - и от Мюнхен до Варна по магистралата", уточни Борисов.