Напълно безпроблемното и удобното пътуване с влак у нас все още е като мираж. За поредната пречка това да се случи сигнализира читател на TrafficNews.bg.  В случая става въпрос за системата за предварително запазване на билети.

На теория звучи чудесно да си купиш предварително билет за някои от натоварените линии, за да си спокоен, че няма да останеш с пръст в уста на гарата. На практика обаче, нашият читател се е сблъскал с малко неудобство. Оказало се, че няма опция да запазиш поредни места. Системата сама избира номерата на седалките и много често три поредно закупени билета могат да отговарят за места в три различни купета.

„Местата ги дава на произволен принцип.  Какво се случва, когато пътуват мъж жена и дете, а камо ли с две деца? Молят се на три места да пътуват заедно или детето пътува само“, възмущава се нашият читател.

Абсурдът не свършва до тук. Оказва се и че много често системата дублира местата и така много често има правостоящи, тъй като въпреки че са си запазили място те няма къде да седнат.

От TrafficNews.bg ще потърсим и становището да БДЖ по този въпрос.