Трима велосипедисти са пострадали при катастрофи в Пловдив и Асеновград вчера. 70-годишен водач е блъснал колоездач на кръстовището на бул. "Руски" и "Иван Вазов" в Пловдив. Шофьорът на лекия автомобил "Хюндай" обяснил на униформените, че видял колоездача в последния момент.

34-годишният пострадал е в добро състояние. Той се е отървал с охлузвания, информират от ОД на МВР. 

Млад шофьор е причинил друг инцидент с велосипединст. 20-годишният младеж с 2 месеца стаж зад волана блъснал 48-годишен мъж на кръстовище на бул. "Свобода". 

В сутрешните часове на вчерашния ден, водач на лек автомобил "Фолксваген поло" връхлетял 37-годишен колоездач, докато извършвал десен завой на кръстовището на бул. "Цар Иван Асен II". 53-годишният водач на автомобила не е съобразил действията си на пътя с уязвим участник в движението, установили полицаите.

От ОД на МВР припомнят, че  водачите на моторни превозни средства следва да шофират с повишено внимание при наближаване на пешеходна пътека. Водачите, които използват алтернативен транспорт - велосипеди, тротинетки и електрически скутери следва да съобразяват поведението си при преминаване на кръстовище и пешеходна пътека.

"Препоръчваме на велосипедистите при пресичане на пешеходна пътека да се убедят, че тяхното намерение е възприето от останалите участници в движението", коментират от дирекцията.