Шест часа след началото на операция „24 часа скорост“ МВР публикува първите междинни резултати от засилените проверки по пътищата. С т.нар. камери–триноги са установени 1120 нарушения, със стационарни камери – 49 нарушения, а с модерните мобилни технически системи TFR1-M – 1279 нарушения. Това означава, че общо 2448 шофьори са хванати в крачка. Това прави по 400 нарушители на час.  

Установени са 7 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км в населено място, както и 64 други нарушения. Настъпили са 24 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 1 инцидент с ранени.

Въпреки мерките, които МВР предприема за безопасността на пътищата всяка поредна година, броят на жертвите в София се е увеличил с 14 души. Главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов обясни, че СДВР има проблем с броя пътни полицаи и липсата на кадри.

Освен това той допълни, че полицаите са ангажирани с всички големи събития в столицата, а те не са малко. Сред загиналите по пътищата в София обаче няма деца за разлика от предни години. Директорът на столичната дирекция към МВР Георги Хаджиев коментира, че едно от основните нарушения по пътищата е отнемане на предимството на пешеходците.