Пловдивчанка бе наказана с 12 месеца лишаване от право да управлява МПС, както и 1000 лева глоба, а причината – седнала зад волана пияна.

Наказанието на жената идва няколко месеца, след като е била хваната от КАТ в нарушение. Пловдивчанката е имала семейни проблеми. Нещо повече – тя е била насилвана от половинката си и спрямо него е издадена заповед за защита от домашното насилие. Жената и нейна приятелка били в заведение, когато в кръчмата нахлул бившият мъж на пловдивчанката. Той се държал грубо, обиждал и унижавал дамата. След като си тръгнал, притеснена жената изпила няколко капки тинктура от мента, глог и валериан. Освен това „обърнала” и една бира.

След срещата с приятелката си, жената си тръгнала към вкъщи, но с личната си кола. Още на първото кръстовище в центъра на Пловдив, тя е била спряна от екип на полицията. Жената лъхала силно на алкохол и това наложило тестването й с дрегер. Апаратът показал 1, 07 промила. Издаден бил талон за кръвен тест, но дамата отказала да се тества.

Пловдивчанката прекарала 24 часа в ареста, а след това се сдобила с наказателно постановление. В него било посочено, че на шофьорката ще се отнеме книжката за една година и ще се наложи глоба в размер на 1000 лева.

Санкцията била отнесена до Районен съд, с мотивите, че жената е била в тежко емоционално състояние заради бившия й мъж. Това обаче, според магистратите, не може да е основателна причина да отменят санкцията. В мотивите на съда се посочва, че без значение от причината, едно лице, което е употребило алкохол над допустимото, няма право да употребява МПС.

Така жената не успя да отърве солената санкция и административната такава.