Всеки, който шофира по пловдивските улици, има безброй идеи как да се подобри организацията на движението в града. Конкретно предложение за едно от ключовите кръстовища има читател на TrafficNews.

Става въпрос за секцията за ляв завой на кръстовището на бул. „България” и бул. „Васил Априлов” (когато шофираме по бул. „България” в посока Пазарджик). „Там от година поне светофарът свети първо зелено за завой надясно, после зелено за направо и след това за ляв завой. Логиката обаче е да се даде предимство на дълга зелена светлина за излизащите от града (при това са и две ленти за направо), реално се извива опашки за ляв завой, стигаща почти до светофара с бул.”Победа”, посочва нашият читател.

Според него проблемът е сериозен, защото всяка делнична вечер на това място се стига до "ситуации" и включително автобусите от градския транспорт се принуждават да минат през лентата за направо, изпреварвайки колоната за ляв завой, и да се наредят в кръстовището за завой.

„Също така бих желал да обърна внимание че на "обновения" булевард „Васил Априлов”. Точно в кръстовището с Пещерско шосе има доста голямо пропадане, на което отново никой не обръща внимание - най-силно изразено е, когато идвайки от Пещерско шосе (линиите), искаме да продължим с ляв завой по „Васил Априлов” ( към „Второ районно”). Нямам как да не мине човек през това пропадане и е доста дълбоко вече”, алармира нашият читател.