Пловдивчанин отнесе 5 бона глоба след дрифт и отказ да се подложи на тест за алкохол. Мъжът е бил спипан от органите на реда в края на април в район „Северен”.

Любителят на бързите скорости се движел по булевард „България”, в посока Пазарджик.

Точно на кръстовището с улица „Дилпнка”, той навил рязко волана, дръпнал ръчната и колата започнала да поднася. Гумите засвистели, а от тях излязъл дим. За зла участ на шофьора на близката бензиностанция имало позиционирана патрулка.

Екипът на МВР тръгнал след автомобила, който спял на близка автомивка. Водачът бил свален от колата и последвала проверка. Мъжът миришел силно на алкохол, като миризма се носела от автомобила. На предната седалка униформените забелязали празна бутилка с алкохол.

Водачът бил поканен да даде проба за алкохол. Той обаче бил категоричен и отказал. Мъжът не дал съгласие и да даде кръвна проба, като дори подписал протокол.

Пловдивчанинът бил арестуван и отведен в ареста. Там прекарал 24 часа, а след това спрямо него е било повдигнато обвинение.

В крайна сметка мъжът бил санкциониран за две нарушения на Закона за движение по пътищата – отказ да бъде изпробван за алкохол и дрифтене на обществен път.

Не след дълго било издадено наказателното постановление, с което на мъжа се отнема книжката за 2 години. Освен това е била вписана и глобата – общо 5 хиляди лева за двете нарушения.

Недоволен от това водачът атакувал наказанието си в съда. Той подал молба за отмяна на наказателното постановление пред Районен съд, като мотивите му били, че и двете санкции са незаконни и неправилни.

Не на такова мнение обаче са били магистратите. Те са оставили без уважение щенията на водача.