Съпрузи от Бургас са ранените при тежка катастрофа между мотор и автомобил, затворила за часове Ришкия проход на 2 февруари, съобщиха от полицията.

Те са приети в реанимацията на УМБАЛ Бургас с политравми, лекари се борят за живота им. Съпругът на 62 г. е управлявал мотоциклет БМВ, а 53-годишната му жена е пътувала с него. Около  12 ч. в неделя, в района на Ришкия проход /км. 56+346/ с посока на движение от Карнобат към Шумен, моторът навлиза с несъобразена скорост в остър десен завой. 62- годишният бургазлия губи контрол и навлиза в лентата за насрещно движение, където се блъска челно в лек автомобил "Тойота Корола", управлявана от 60- годишен пловдивчанин.

От удара съпрузите изхвърчали от мотора. Шофьорът на леката кола не е пострадал сериозно.

В УМБАЛ Бургас е транспортиран още един тежко рокер, пострадал предния ден  на пътя Елхово - Средец, преди разклона за местността „Божура”. Отново заради несъобразена скорост самостоятелно катастрофира, изхвърчайки от платното, мотоциклет, управляван от 23-годишен мъж от Ямбол.. Младият мъж е приет в болницата в  кома, с опасност за живота. Той нямал правоспособност за управление на мотоциклет, уточниха от Областната дирекция на МВР Бургас.