Пловдивчанин се прости с книжката си за две години и отнесе 2 бона глоба след изцепка на пътя. Мъжът отказал проба за алкохол, а преди това се опитал да избягал от полицията.

Шофьорът и семейството му били на гости у свои приятели. Пиели алкохол и се забавлявали. В един момент обаче детето на едното семейство вдигнало температура и купонът приключил.

След като прибрал близките си, пловдивчанинът решил да се върне у приятеля си. По пътя обаче се натъкнал на патрулка. Екипът на КАТ бил позициониран на булевард „Цар Борис III Обединител“. Униформените опитали да спрат водачът, но той още повече натиснал педала на газта и побягнал. Екипът на полицията тръгнал след него. След кратко преследване пловдивчанинът бил спрян.

Същият бил неадекватен. При опит да му бъде направен тест за алкохол, мъжът отказал. Пред полицаите казал, че е пил две мастики. Отказал и тест в болница.

В опитите си да се отърве от санкция, пловдивчанинът обяснил, че детето му било с температура и трябвало да го прибере у дома. След това седнал отново зад волана, за да занесе ключове на своя приятел, у който пиели преди това.

Въпреки обясненията си, мъжът бил арестуван. Той прекарал 24 часа в ареста, а след това срещу него започнало бързо производство.

Пловдивчанинът се изправи пред магистратите от Районен съд, признавайки се за виновен. Той бе наказан с глоба от 2 хиляди лева и лишаване от право да управлява МПС за 2 години.  Шофьорът получи и санкция от 100 лева, за това, че по време на проверката не е предоставил шофьорска книжка и талон.