Пореден дрифтър от Пловдив бе наказана след зрелищни пируети по улиците в града. Мъжът е глобен с 3 бона, а книжката му отива на съхранение за една година в КАТ.

Шофьорът е бил спипан в Кършияка, зад волана на спортен мерцедес. Любителят на екстремните преживявания се движил от Панаира към колелото. В кръстовището той започнал да занася и да пили гуми. Дрифтирайки той направил няколко обиколки на кръговото, като след себе си оставил миризма на гуми и облаци прах.

Действията му не останала незабелязани от органите на реда. Близо до Панаира се намирала патрулка със служители от Трето районно. Те тръгнали след водача, който след пируетите се насочил към Пазарджишко шосе. Именно там е бил спрян от униформените и му бил съставен акт.

След месец било изготвено и наказателното постановление. Дрифрърът обаче отнесъл санкцията до компетенцията на съда. В жалбата си за отмяна, той съобщил, че не е дрифтирал, а колата е поднесла. Не е бил съгласен с факта, че нарушението е обществено опасно.

Не на такова мнение обаче се оказват магистратите. Те потвърдиха изцяло наказанието на пловдивчанинът, като един от мотивите е именно самата опасност на маневрите и факта, че те са се извършвали от млад и неопитен водач.